Рэдакцыя часопіса "Дело (Восток + Запад)
У кнізе прадстаўленыя 25 напояў па рэцэптах XVIII-XIX стагоддзяў і гастранамічныя пары да іх. Праца над кнігай заняла некалькі гадоў, бо кожную страву і напой аўтарка рыхтавала па некалькі разоў, каб вывесці дакладныя прапорцыі і рэцэпты, па якіх можна будзе ўсё лёгка паўтарыць на сваёй кухні. Напоі рабіліся па старажытнай тэхналогіі, вытрымлівілі ад года да пяці гадоў, каб раскрыць усе сакрэты і асаблівасці захоўвання.
Гэтая кніга – аўтарскае бачанне і адаптацыя старадаўняй кухні для сучаснага чытача і кулінара. Алена Мікульчык распавядае гісторыю паходжання кожнай стравы, апісвае, як яна рыхтавалася раней, і якія змены аўтар унесла, а таксама дзеліцца асаблі-васцямі тэхналогіі прыгатавання.